Welkom op de pagina van groep 7/8!

2/7: Vanmiddag een leuke middag gehad met de toekomstige 7/8 combi!
We hebben vooral gewerkt aan groepsvorming en samenwerking! Over de streep, bouwwerken maken van spagetti & marshmallows en natuurlijk een mooie groepsfoto! ;-)


CLASS OF 2019/2020


21/6: De fotomap is weer up-to-date! Er zijn nieuwe foto's geplaatst van onze verkeerslessen, de Bank Battle, Naturalis in de klas en natuurlijk ook van onze Bootcamp in de Bloemerd afgelopen vrijdag!En nu genieten van de laatste paar weken school totdat het zomervakantie is!
Time flies...

Verkeersexamen groep 7!


Groep 7 is geslaagd voor het verkeersexamen!!


Grote rekendag
Gisteren hebben we genoten van de Grote Rekendag! De hele morgen stond in het teken van verhoudingen! In groepjes zijn we aan de slag gegaan met verhoudingen, dimensies en schaduw. We hebben kubussen gemaakt en vergroot, geexperimenteerd met schaduw & licht met behulp van legoblokjes en fietslichtjes en de grootte geschat van objecten die helemaal uit verhouding zijn. Kortom een leuke en leerzame dag!

Projectweek/avond
Wat waren dat twee mooie weken! We begonnen met een brainstorm over de Gouden Eeuw; wat weten we er al van en wat willen we er over leren! Hoe kunnen we ook concreet aan de slag gaan over de Gouden Eeuw? Ideeen genoeg! Delfts blauwe tegels, poppenhuizen, VOC munten, de guillotine, een tank, toneelstukje over de vrouwen van belangrijke mannen uit de Gouden Eeuw, boot van ijslolly stokjes en noem maar op! U heeft het resultaat kunnen bewonderen tijdens de projectavond! In de fotomap heel veel foto's van de "making of.." en ook een aantal van het eindresultaat. Verder hebben we nagedacht over: geloven in de Gouden Eeuw, muziek in de Gouden Eeuw, kunst in de Gouden Eeuw, politiek in de Gouden Eeuw, wapens in de Gouden Eeuw, slavernij toen en nu, de VOC en de WIC. Hier hebben we in groepjes aan gewerkt en het resultaat was te bewonderen op de posters die in de klas en op de gang hingen. Hopelijk heeft u ook genoten van onze Kahoot quiz (gemaakt door de leerlingen van 7/8) tijdens de projectavond! Foto's zijn te zien in de fotomap!

Scheepvaartmuseum
Afgelopen vrijdag gingen we met elkaar naar Amsterdam, naar het Scheepvaartmuseum! Een mooie start van ons thema waar we de komende periode over werken: De Gouden Eeuw.
In de klas zijn we aan het werk over kunst, muziek, wetenschap, politiek, handel en geloof in de Gouden Eeuw. De kinderen maken in groepjes posters over allerlei verschillende onderwerpen en gaan die later deze periode ook aan elkaar presenteren. Verder zijn we ook creatief bezig: er wordt hard gewerkt aan een tijdlijn, een guillotine, een kanon, toneelstukjes enz. Ook gaan we Delfts Blauwe tegels schilderen. Van harte welkom om donderdag 28 maart een kijkje in de klas (en op school) te komen nemen en de resultaten te bewonderen!
Vanaf 17u! 

Prodemos
Op maandag 11 februari gingen we met elkaar naar Madurodam en Prodemos. In het kader van burgerschapskunde gingen we aan de slag in de leslokalen van Madurodam. Onder begeleiding van een medewerker mochten de kinderen op democratische wijze een stad inrichten: Democracity. Daarna hadden we een speurtocht door Madurodam, waarbij we allerlei vragen moesten beantwoorden op de Ipad. We mochten zelf bepalen hoe we het geld van de miljoenennota zouden besteden. Tot slot gingen we met de begeleider naar het Binnenhof en de Tweede Kamer en kregen daar een rondleiding en konden we allerlei vragen stellen. Een mooie leerzame excursie! In de fotomap zijn foto's van de excursie te vinden!

Nationale voorleesdagen
De afgelopen twee weken stonden in het teken van de Nationale voorleesdagen. 
We begonnen de voorleesdagen met een 'voorleesontbijt'  op woensdag 23 januari. We hebben heerlijk met elkaar ontbeten (in pyjama) en tijdens het ontbijt werd er voorgelezen door ouders. Ook hebben de leerlingen van groep 7/8 een aantal keer gelezen met kinderen uit groep 3/4. Verder heeft iedereen uit de klas een mooie boekendoos gemaakt! Met deze dozen hebben we gespeeddate! Er staan weer veel leuke foto's in onze fotomap!
Neem gerust een kijkje :) !


Thema Amerika
De afgelopen periode zijn we hard aan het werk geweest rondom het thema Amerika. We hebben veel over het land en de cultuur geleerd. De maquette van "Yellow Stone National Park" is in wording & the Statue of Liberty staat niet alleen in New York, maar ook in Leiderdorp aan de Vronkenlaan! Ook we hebben een echte "skyscraper" in onze klas. Loop gerust eens binnen om onze creatieve uitspattingen te bekijken!

Donderdag 20-12 hopen we met elkaar naar de Pieterskerk te gaan. We gaan dan wat dieper in op de geschiedenis van de Pilgrimsfathers in Leiden. In de middag gaan we genieten van wat lekkere snacks (American Style)!!School op Seef
Afgelopen dinsdag zijn we met groep 7/8 naar de Bloemerd geweest voor een praktische verkeersles. Deze praktijkles werd aangeboden door het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Op de parkeerplaats bij RCL stond een grote vrachtwagen geparkeerd. We konden deze vrachtwagen van dichtbij en van binnen en buiten bekijken. Door zelf achter het stuur te kruipen, in de spiegels te kijken en om de vrachtwagen heen te lopen, konden we ook echt zelf ervaren wat een "dode hoek" is en wat er buiten het zicht van een chauffeur valt. Tijdens de theorieles voorafgaand aan de praktijkles, hebben we geleerd waar we op moeten letten als we een vrachtwagen tegenkomen in het verkeer:

Een chauffeur gebruikt zijn spiegels om te kijken of er iemand vóór, naast of achter zijn vrachtauto of bus rijdt. Toch kan hij niet alles zien. Zorg dat je niet in de dode hoek komt! Blijf rechts en ruim achter de vrachtwagen!


In de fotomap zijn nog veel meer foto's te zien!

Inloopmiddag 
De eerste schoolweken zijn voorbij gevlogen. De zomervakantie lijkt alweer lang geleden en zelfs de herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan!
Op maandag 17 september was het inloopmiddag. Ouders waren welkom om een kijkje in de klas te komen nemen. Dit jaar was het anders georganiseerd. In plaats van een ouderavond waarop de ouders luisteren naar de leerkracht, was er nu een inloopmiddag. Met behulp van een routeplanner vertelden de kinderen zelf over het reilen en zeilen in de klas. In het fotomapje van groep 7/8 kunt u zien hoe enthousiast en betrokken de leerlingen en de ouders waren! Erg leuk!


Back to School
Na een heerlijke zomervakantie is het schoolleven weer begonnen.

Na de opening in het speellokaal zijn wij van start gegaan met het spel: "Zoek iemand die in de zomervakantie...  Iedere leerling kreeg een blad met allerlei verschillende vragen over de zomervakantie. Het was natuurlijk de bedoeling om zo snel mogelijk Bingo te krijgen!  ;-) Een mooie manier om onze vakantieverhalen te delen met elkaar!Daarna zijn we hard aan de slag gegaan! Heerlijk om weer te werken na zo'n lange periode van rust! Met elkaar gaan we er een mooi jaar van maken!

" We are each unique & beautiful, but together we are a masterpiece!!Rode map/ huiswerk
Iedere leerling heeft een rode map en een agenda meegekregen afgelopen week.  In de map bevinden zich allerlei kopieerbladen die belangrijk zijn het komende jaar.
In de agenda schrijven de leerlingen iedere week het huiswerk op voor de komende week.
Het is de bedoeling dat de map en de agenda iedere dag mee naar school gaan.

Op de website van onze groep kunt u per twee weken lezen wat het huiswerk is.
Ook houden we u op de hoogte van wat er in onze klas gebeurt!

Hartelijke groet van:

Juf Verweij & Juf Geluk

Judith, Julia, Olivier, Tim, Roos en Renate (groep 7)
Maarten, Michiel, Sami, Davida, Lara, Jessica, Rachel, Anne-Wil, Jasmijn,
Niek en Hans (groep 8)
                 
 

Huiswerk
 


Week 28

Maandag 8 juli
KB 70 en 71

Dinsdag 9 juli
wordlist 32

Woensdag 10 juli
GS toets H5

Donderdag 11 juli 
Engels wordlist 29 - 33

Vrijdag 12 juli
N&F leren 26, maken 27
Biologie toets les 17 - 20

Week 27

Maandag 1 juli
KB 69

Dinsdag 2 juli
wordlist 31

Woensdag 3 juli

Donderdag 4 juli 
Schoolreis!

Vrijdag 5 juli
Visles!