Groep 1-2
5 december
We zijn het thema herfst aan het afsluiten en deze week gaven we aandacht aan het sinterklaasthema. De bijbelverhalen zijn de afgelopen periode gegaan over Jozef. Deze week maakte Jozef zich bekend aan zijn broers. Vanaf volgende week vertellen we de bijbelverhalen rondom advent en kerst. Ook oefenen we voor de kerstviering. 
De kinderen vinden het in de klas heel gezellig nu in deze donkere maand de kleine lichtjes aanstaan 's morgens. 
Met de methode Stapp denken we na over ' films'.  We leren een liedje dat je kunt zingen als je iets ziet of hoort wat geen goed gevoel geeft: Stop, stop, stop. We willen het niet horen. We doen de vingers in de oren. Houd daar gauw mee op!7 november
De blaadjes vallen van de bomen en in onze klas is het ook herfst. Een fijn thema om over te werken. We verven in mooie herfstkleuren, van klei maakten we egels en we maken nog veel meer moois. 
Ook brachten we een bezoekje aan de kinderboerderij. We leerden hoe dieren zich voorbereiden op de winter. Voor de vogels maakten we cupcakes van vet en zaadjes.  Qua weer was het echt een herfstmiddag met veel regen😊.  De foto's staan in het fotoalbum op de site. 
De letter b staat deze weken in de woordmand. Wat hebben we al veel woorden bedacht met deze letter. 
Elke week staat er naast een letter ook een cijfer centraal in onze klas.7 oktober
Het thema 'huisdieren' heeft al veel inspiratie opgeleverd in de verschillende hoeken. Ook zijn in de klas leuke werkjes te zien.
We
 leerden liedjes over een konijntje dat zijn keuteltjes moest opruimen, over een poes met buikpijn bij de dierendokter en over de kat van de buurman. We leerden het verschil tussen gewone huisdieren en bijvoorbeeld een hulphond of reddingshond.  De letter die centraal staat is de letter 's'. Er kunnen nog spulletjes bij in de lettermand hoor! Achter in  de klas hebben we ook een cijferbord. Daar kunnen we de cijfers oefenen.  In de kring hebben we het gehad over 3 oktober en over dierendag.  We hebben ook geoefend met tellen.  Groep 2 mocht proberen steeds een getal over te slaan. Dus 2-4-6... of 1-3-5.  Met Engels leren we onze lichaamsdelen benoemen: body, face, ears, nose, mouth, eyes, legs, foot and feet, arm and hand. September 2019
We zijn gestart. Sommige kinderen nieuw en anderen opnieuw. Maar een andere juf erbij en andere namen voor de meester en juffen is toch echt voor iedereen weer even wennen. Deze eerste twee weken staat het boekje ' Dorus, Hoera naar school' centraal. In dit boekje gaat ook Dorus voor het eerst naar een nieuwe klas. Net als Dorus stappen we samen het schooljaar in en leren elkaar (weer) kennen.

Werkjes, liedjes, de psalm, we leren het allemaal alweer.
We zijn met de Bijbelvertellingen begonnen in Genesis 1 en deze week gaan de verhalen over Kain en Abel en Noach.
We hebben alle brieven met de verjaardagen van papa, mama, opa en oma inmiddels terug ontvangen. Hartelijk dank!